dame der pudser vinduer

Vinduespudsningen bliver glemt i varmen

Det er sommer, og hjemmet får pludseligt et dejligt lysfald, men vent! ruderne er beskidte og støvede og det dejlige lysfald man regnede med, bliver pludseligt til et grumset udsyn.

Alt efter hvilken slags vinduer man ejer, skal man pudse sine vinduer mindst én gang om året. Har man vinduer med store glaspartier skal det højst sandsynligt gøres oftere. Glaspudsning of vinduespudsning er en disciplin mange tager for giver indtil sommeren kommer og man ikke få det lysindfald man havde forventet.

Mange undlader også at få pudset vinduerne da de tror det vil koste dem en mindre formue at få gjort rent.

Med det rette udstyr og en god arbejdsmoral, kan dette gøres helt selv.

En stige, en spand, et teleskopskaft, noget vinduessæbe og en mikrofiberklud. Dette er ingredienserne til flotte og skinnende vinduer. Vinduespudserudstyr er uundværligt i et ethvert hjem i dag, da hjemmet også kan se beskidt ud hvis vinduerne er det. Mange nye hjem i dag har også store og brede vinduer og dette skal der tages højde for når man bevidst vælger ikke at få pudset sine vinduer.

Man kommer langt med det rigtige grej til vinduespudsning, og du er allerede halvvejs på vej til helt rene ruder uden striber med dette på plads.

Man skal dog være opmærksom på at der er forskel på udstyr, og man kan således risikere striber på vinderne hvis du for eksempel bruger en billig gulvsvaber på ruderne. 

En god skraber, indvasker og viskestykker er det vigtigste, og derudover er teknik også noget der skal finpudses og øves på med tiden.

En god tommelfingerregel er dog at det er vigtigt at have et vist overlap mellem banerne, og at bevæge svaberen meget hurtigt så vandet ikke når at fordampe vinduet, inden man når enden af vinduet. Denne metode og huskeregel gør det nemmere at undgå striber.

Derudover er det vigtigt at huske at vaske vinduesrammer og karme samtidig med at man giver vinduerne en omgang. Vinduesrammerne og karmene har en tendens til at opsamle rigtig meget skidt og støv. Så derfor er det vigtigt at man får dem med. Disse karme kan vaskes med en klud, lunkent vand og noget universalrengøring. Tør efter med en tør klud.

Vejret er også en faktor når dagens gøremål står på vinduesvaskning. Man kan i teorien vaske vinduer i al slags vejr. Men for at få det flotteste resultat skal man være hurtig med svaberen i stærkt solskin om sommeren (hvor vandet hurtigt fordamper) og i frostvejr (hvor det hurtigt fryser). 

Skal der pudses vinduer i frostvejr (selvom det absolut ikke anbefales), er det en god ide at bruge varmt vand, så du undgår, at vandet fryser på vinduet. Vasker du derimod vinduer om sommeren og vejret er varmt skal der bruges koldt vand.

Vinduespudsing bør være en del af rengøringsritualet derhjemme, og selv om det ikke gør håber vi på redaktionen at denne artikel motiverer dig til at indtænke vinduespudsning i dit regimen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *