Sommerhuse i Danmark

Sommerhuse i Danmark

Mange af os elsker at tilbringe en sommer eller blot en weekend i sommerhus i Danmark eller udlandet. I alt i Danmark findes der 200.000 sommerhuse, hvilket er utroligt i forhold til at vi er 5,8 millioner mennesker. Taget i betragtning at der er 2.646.000 beboede boliger i Danmark, og vores mindre gode vinterklima, er det utroligt at der er så mange sommerhuse i Danmark.

Fakta om sommerhuse i Danmark

Beliggenheden er som regel alfa og omega for sommerhusene og lejerne af selvsamme. I Danmark ses det oftest at sommerhusene ligger tæt på kysterne. Odsherred, Gribskov, Ringkøbing-Skjern & Syddjurs er alle kommune med det største antal af sommerhus. Især er der mange i Nordsjælland på nordkysten og på Sjællands odde. Størstedelen af ejerne af disse bor i Nordsjælland og i København, derfor giver det god mening i forhold til transporten til og fra sommerhus. Sommerhusene beliggende i og omkring Århus, Helsingør & Gribskov er landets dyreste kvadratmeter indenfor sommerhussegmentet.

Hvis vi kigger på bunden af samme liste, finder vi Frederiksberg, Glostrup & Albertslund kommune, som alle er uden et eneste officielle sommerhus.

Afstanden fra hus til sommerhus er i gennemsnit 79 km. Hvoraf 41% af alle sommerhusejere, som ikke har officiel adresse i sommerhuset, har mindre end 50km til deres sommerhus. Det er derimod kun 25% der kører længere end 100km for at komme i sommerhus og nyde en weekend foran ’flimmeren’.

I 2018 blev 10% af landets sommerhuse anvendt som helårs boliger – dette skyldes den utroligt varme sommer.

Rekorden

Ferieudlejningen af sommerhuse slog rekord i 2017 med hele 525.000 udlejninger. Dette tal har været stødt stigende siden 2017 – dog er vi ikke i besiddelse af dataene til at dokumentere dette. Så hvis du er indehaver af et sommerhus i en af ovenstående områder, er der et stort marked for at leje det ud. Måske det giver nok til, at du kan søge efter Motionscykel test, og finde den motionscykel du altid har drømt at have i hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *