Skolerne i Odsherred omfavner teknologiens muligheder

I dagens Danmark imødekommer vi generelt teknologiens utallige muligheder rigtig godt. Vi har en god it-infrastruktur, og komplekse it-systemer fungerer som nogle af de bærende elemente for driften af vores offentlige sektor og al kontakt mellem det offentlige og den enkelte borger. Også inden for uddannelsessektoren bliver de teknologiske muligheder omfavnet. Samtlige danske skoler udnytter efterhånden også de mange muligheder, som nye teknologier medbringer. Og skolerne i Odsherred og omegn er her ingen undtagelse.

Med på bølgen

Det danske skolesystem har gennemgået en stor udvikling siden internettets indtræden. Alle skoler har deres egne computere, IT-systemer, de er afhængige af for at kunne løse administrative og operationelle udfordringer og ’sky’-baserede løsnigner til håndtering af deres dokumenter.

En af de måske største udviklinger det danske skolesystem har set i de senere år, er processen fra at bruge papir og blandt, til at omfavne computerteknologien og dokumenthåndteringsmulighederne. I Odsherred ser vi nu, at skolerne anvender Office365 fra teknologi-giganten Microsoft, der tilbyder dokumenthåndtering i ’skyen’. Dette er et skridt i den rigtige retning når man snakker om, hvordan teknologierne kan bruges til at optimere de unges indlæring.

Fremtiden er papirfri

Med denne drastiske og hurtige udvikling i de danske skoler, kan det være svært at have fantasi til at forudse, hvad fremtiden vil byde på af teknologier og muligheder. Én ting er dog helt sikkert: fremtiden for skolerne, ikke kun i Odsherred men i hele Danmark, vil mere eller mindre være uden papir. Opgaver og lektier vil blive afviklet over computeren og internettet. E-bøger er allerede vidt udbredt og mange prøver og eksaminer er også gennemført digitalt af eleverne. På et tidspunkt inden for en overskuelig fremtid, vil man nok se en uddannelsessektor med et væsentligt nedskåret papirforbrug, og på et tidspunkt formentlig også med et helt elimineret papirforbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *