Odsherred Sommerhuse

Odsherred, Danmarks sommerhuseufori

Odsherred, beliggende i Nordvestsjælland. Huserer nogle af de største og flotteste sommerhusejendomme i landet. Med byer som Rørvig, Nykøbing Sj., Klint & Asnæs, er du garant for mange dejlige sommerstunder.

Historien

Navnet på kommunen Odsherred, kommer fra gammelt dansk Ods Herred, som indtil 1662 under Dragsholm Len. Herred var et gammelt ord for amt eller kommune. Og i dag er Odsherred den eneste danske kommune, der stadig benytter sig af det gamle navn herred.

Området

Med et befolkningstal på 32.178 er det langt fra en af Danmarks mindste kommuner. Derudover huserer Odsherred 26.000 sommerhuse, og er derfor Danmarks største ’sommerhuskommune’. Det er derfor tydeligt at mærke i gaderne Nykøbing Sj. gader om sommeren at Danmarks befolkning er i sommerhus.

Lammefjorden

Er en af grundene til at Odsherred er et af danskernes favorit sommerhussteder. Lammefjorden er en speciel størrelse, især efter at den udtørrede tilbage i 1900-tallet. Den udtørrede grundet dæmninger. I dag er den gamle del lammefjorden noget af det mest frugtbare jord i verden. Derudover er det også et spektakulært syn, at en dæmning på den størrelse, har været mulig at anlægge tilbage i starten af 1900-tallet.

Bugten

Dog er det bugten i den nordvestlige del af Odsherred, der tiltrækker flest sommerhusgæster. Bugten er kendt for sin vindstille sø og dejlige havtemperatur. Ydermere er fiskeri også attraktivt i bugten. Der går fladfisk, hornfisk, fjæsinger, torsk, sild & makrel – alle lækre spisefisk.

Rørvig

I Rørvig ligger der både havn, spisesteder, festivals plads, og selvfølgelig en masse sommerhuse. Derudover er der også en færge fra Rørvig til Hundested. Rørvig anses som værende en central beliggenhed i Odsherred – hvor mange sommerhusgæster mødes over en is på havnen.

Solvognen

En af Danmarks mest sagnomspundne genstande blev fundet i Odsherred kommune. Solvognen spås at være tilbage fra bronzealderen ca. 1350 f.kr. Solvognen er et tegn på religionen dengang, hvor man anså solen som værende ’herren’.

Odsherred er med sin historie og beliggenhed, et utroligt spændende og lækkert område på Sjælland. Så kan du godt gå til din lokale bilforhandler i Ballerup, købe den bil du har behov for, for at køre til Odsherred og tilbringe din sommer deroppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *