IT-outsourcing

Hvilke fordele er der i outsourcing?

Outsourcing af arbejdsfunktioner er blevet mere og mere populært. Man ser en stigende tendens til at der bliver lagt budget til at outsource selv i mindre virksomheder. Dette ses ofte som en investering i fremtiden. At få outsourcet visse funktioner, kan vise sig at være værdiskabende. Hvad der oftest og potentielt kan ses som en dyr udgift kan i længden, være den bedste investering i fremtiden. Det kan potentielt være dyrere at have en medarbejder til at varetage arbejdsfunktioner som han/hun ikke kan finde ud af, end at have professionelle konsulenter til at varetage funktionen og få det gjort rigtigt i første omgang.

Hvis man ikke selv er IT-kyndig eller har medarbejdere med teknisk snilde, er dette et område der er fornuftigt at få outsourcet til de rigtige. Især udvikling af software kan betale sig at få eksterne konsulenter til at arbejde på. IT-outsourcing kan både benyttes af etablerede virksomheder med behov for løbende udvikling, såvel som iværksættere med et større softwareprojekt. I dag findes der mange store IT-virksomheder som netop tilbyder disse løsninger, se mere her.

Mange vælger også at få outsourcet sine IT-udfordringer til udlandet, grundet lavere lønninger, men med dette dukker nye udfordringer op. Udfordringer såsom kultur og sprog kan fører til misforståelser, længere leveringstider og flere fejl. I sidste ende kan det vise sig at blive dyrere at have outsourcet til udlandet end hvis det skulle gøres i Danmark.  

Kvalitet og pris hænger ikke altid sammen, men i dette tilfælde gør det. Derudover er IT et felt hvor mange ting kan gå tabt i oversættelsen, og dette kan være meget dyrt i sidste ende og skade slutproduktet. Derudover kan en vis mængde personlig kontakt med sine samarbejdspartnere være betryggende. Når man outsourcer en vis del af sin virksomhed, er det en investering og med den investering forbinder der sig altid en vis mængde usikkerhed.   

IT-outsourcing især på det komplekse plan, vil i sidste ende altid være at foretrække for store såvel som små. Det har et højere afkast, giver værdi og en hurtigere tilbagebetalingstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *