Står du overfor en kæmpe forandring i dit liv og er klar til at hoppe ud som iværksætter, har du nok allerede fået oplyst at du skal tage stilling til mange ting som du ikke havde overvejet i første omgang.
Stiftelse af ApS
Du skal ikke bare finde lokale, vareleverandører og sådan noget når du starter som selvstændig. Der ligger nemlig en masse forarbejde i at starte selvstændig. Du skal have udarbejdet din forretningsplan, så du kender alle hjørner og kroge for din forretningsidé, du skal have fundet den bank der skal stå for din erhvervskonto og du skal have stiftet dit selskab.
Stiftelse af anpartsselskab kan være lidt mere omfattende for nogle, mens det for andre virker utrolig let at tilgå. Hvis du allerede har kendskab til at udarbejde diverse stiftelsesdokumenter, så er du godt på vej. Ellers kan du let få bistand fra enten en advokat eller en revisor uden de store omkostninger.
Et ApS er en virksomhedsform eller nærmere en selskabsform du kan vælge når du går selvstændig. Der er også mulighed for at stifte en enkeltmandsvirksomhed eller et aktieselskab, og det er kun dig der ved hvad der er at foretrække i din situation. Der er fordele og ulemper ved alle typer, men oftest ses der at der vælges at stifte et ApS
Fordele og ulemper hører til alle virksomhedstyper
Fordele og ulemper ved ApS er noget du bliver nødt til at gøre overvejelser omkring inden du vælger hvilken virksomhedstype du vil begive dig ud i. De ulemper der kan være ved at stifte et ApS kan være at der f.eks. er krav til en startkapital på 40.000 kroner. Vælger man derimod at starte en enkeltmandsvirksomhed så er der intet krav.
Du hæfter personligt ved en enkeltmandsvirksomhed, men ved et ApS hæfter du kun for virksomhedens formue. Det er klart en fordel, hvis du skulle risikere at skulle dreje nøglen, for kreditorerne skal have deres penge så længe der er noget at hente fra.