Familiesommerhus – det skal du vide

Mange danske familier ønsker at købe et sommerhus, som har til formål at være hele familiens samlingssted om sommeren. Sommerhusferier i Danmark er noget af det hyggeligste man kan foretage sig, og med hele familien samlet i samme hus på tværs af generationer, skabes der nogle fantastiske rammer for gode og unikke oplevelser. 

Tænk på fremtiden 

Når I skal vælge et sommerhus til hele familien på tværs af generationer, så er det vigtigt at tænke på fremtiden. Lige nu er det måske dine forældre, dig og dine børn, som skal bruge det, men i fremtiden bliver det også dine børns børn. Derfor er det vigtigt at tænke langsigtet og praktisk når I skal vælge et sommerhus til hele familien. Sørg for, at der er rigeligt med sovepladser, at det er forholdsvis istandsat og, at det har den rette beliggenhed for alle.  

Overdragelse af sommerhuset 

Måske er det på nuværende tidspunkt dine forældre, som enten har købt eller skal købe det sommerhus, som skal være i familien i de mange kommende år og generationer. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man kan sørge for at overdrage sommerhuset til de næste i rækken, når tiden er. Derfor kan man lave noget, som hedder en familieoverdragelse af fast ejendom.  

En familieoverdragelse af fast ejendom betyder, at du kan overdrage ejendommen til et familiemedlem, hvor prisen på ejendommen er 15% lavere end den sidste offentlige vurdering. Det gør det både nemmere og billigere for en familie at lade en fast ejendom som et fælles sommerhus, gå igennem flere generationer. 

Overvej rådgivning 

Hvis I står og skal overdrage en fast ejendom til et familiemedlem inden for en nær fremtid, så kan det godt betale sig at hente hjælp udefra. Dette er et lidt komplekst juridisk område, som kan være svært at finde rundt i, hvis man ikke arbejder med det på daglig basis. Vores råd og opfordring til jer og jeres familie er, at I bør finde en juridisk kompetent samarbejdspartner, som I kan bruge under hele processen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *