Cloud sikkerhed

Er datasikkerhed vigtigt i din virksomhed?

Vi har gennem de seneste årtier oplevet en stigende digitalisering af vores liv og arbejdsgange. I dag er digitale løsninger en central del af mange virksomheders og foreningers funktioner. Dog giver den øget digitalisering også nye indgangsvinkler for mulige cyberangreb.

Ikke alle cloud-løsninger er lige

Der findes et hav af alle mulige skybaseret databehandlingsplatforme, der hver især understøtter deres pågældende funktioner. Forskellige virksomheder udbyder de forskellige løsninger, og når det kommer til datasikkerhed, er alle ikke lige god.

Der findes en række sager, hvor samtlige tjenester såsom Dropbox, LinkedIn, Apple iCloud, Yahoo mv. har oplevet datalæk eller at blive komprimeret.

Vil du undgå at dit data bliver lækket, er det vigtigt at vælge løsninger der kan beskytte din organisation såvel som kunders oplysninger.

Hvilke muligheder er der?

Et væsentligt problem med det stigende antal cloudløsninger, er det manglende overblik hvilke der er i brug. Det er nemlig ikke alle afdelinger eller personer, der bruger de samme digitale værktøjer, hvilket kan gøre det svært at redegøre for sikkerheden af dem.

  • Research

En måde at imødekomme problemet, er at undersøge de forskellige løsninger ud fra et sikkerhedsaspekt. På den måde kan du frasortere løsninger, der har en dårlig historik eller manglende sikkerhed.

  • Kodeord sikkerhed

Du kan også vælge at lave en to-faktor godkendelse og/eller gøre brug af password sikkerheds programmer. Dette kan sikre dig, at dine kodeord er stærke og dermed ikke svære at komprimere.

  • Vælge en samlet sikkerløsning

En tredje vej er at gør brug af en samlet sikker cloudmiljø løsning. Et eksempel på sådan et miljø kan være Microsoft Azure, der er kendt for at have branchens stærkeste sikkerhed, når det kommer til datasikkerhed.

Det handler her om tage udgangspunkt i dine behov, og hvilke løsninger du anvender i din praksis. Er du ikke teknisk anlagt eller har nogle særlige ønsker, kan det være strategisk at gøre brug af en Azure konsulent. Det er professionelle fagpersoner der kan bidrage med rådgivende og praktisk hjælp, når det kommer til opsætning, vedligeholdelse og drift af dit Azure setup. På den måde kan du være sikret en god start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *