Den grønne omstilling i danske virksomheder

I dag fylder frasen ”grøn omstilling” og ”en mere miljøvenlig verden” meget på rigtig manges læber. Det er et populært emne for privatpersoner såvel som virksomheder og store medier. Men hvad dækker frasen ”grøn omstilling” egentlig over? Og er det noget, som de danske virksomheder gør noget for at imødekomme og opretholde?

Hvad er Grøn omstilling?

Grøn omstilling er et begreb, som dækker over en omlæggelse af sine rutiner, hvad end det er som virksomhed eller privat borger, hvor an tager højde for de miljø- og klimarelaterede udfordringer, verden står overfor i dag. Rigtig mange danske virksomheder, indenfor den private såvel som den offentlige sektor, har intensiveret deres fokus på grøn omstilling her i de senere år. Og det med god grund. For mange eksperter mener, at kloden står overfor en klimakrise, som der bliver nødt til at blive taget hånd om hurtigst muligt. Der er ikke noget konkret svar på, hvordan denne krise skal løses, men mange er dog enige om, at et ekstremt vigtigt skridt i den grønnere retning er, at virksomhederne i den private og offentlige sektor begynder at gøre en aktiv indsats. Og det er mange begyndt på.

De danske virksomheder

Mange virksomheder er begyndt at tilrettelægge deres produktion efter grønnere retningslinjer og generelt se på, hvor de i deres hverdag kan imødekomme denne grønne omstilling og derved bidrage til et bedre og mere bæredygtigt Danmark.

En industri, hvor der er en tydelig frontløber når det kommer til at vise vejen for den grønne omstilling, er ventilationsindustrien. Her har vi den store danske aktør, Novenco Building, som for nyligt har vundet en enorm ordre fra verdens største sociale medie, Facebook, der aktivt går ind og innoverer på deres ventilationsløsninger. Novenco har gennem banebrydende teknologi og et innoveret produktionsanlæg, skabt en serie af ventilationsløsninger til blandt andet tunneller, parkeringshuse, datacentre m.m., hvor omdrejningspunktet er øget miljøbevidsthed og derved imødekommelse af den grønne omstilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *