APV-systemer sparer virksomheder tid

Der er rigtig mange virksomhedsledere i Danmark, der ikke er klar over at både udarbejdelse og revidering af en APV (arbejdspladsvurdering) rent faktisk er lovpligtigt. Den skal revideres minimum hvert 3. år. Man med fordel investere i et system, der kan gøre processen nemmere – Såkaldte APV-systemer.

Derfor er det en fordel at bruge APV systemer

At udarbejde en fyldestgørende APV (arbejdspladsvurdering) kan for mange lyde både tidskrævende og besværligt. Heldigvis er der udviklet systemer, der kan gøre det nemmere for virksomhederne (både private og offentlige) at udarbejde en APV, sikre den er tilgængelig for alle medarbejdere (og arbejdstilsynet) samt sørge for at den overholder gældende lovgivning.

En APV (arbejdspladsvurdering) skal have en fast proces, der sikrer den bliver lavet korrekt og både medarbejdere og ledelse er inddraget i processen – Dette kan et APV-system hjælpe med.

Mange systemer understøtter hele processen, som kunne se således ud:

  • Kortlægningen
  • Vurdering
  • Handlingsplan
  • Implementering
  • Opfølgning

Hele processen vil i de fleste virksomheder være endnu mere tidskrævende og besværlig at håndtere i andre systemer som Excel eller Word. Der er derfor store tidsmæssige besparelser at hente for de fleste virksomheder ved at bruge et skræddersyet APV-system til formålet.

Udover den tid virksomhed sparer, så er en af de helt store fordele ved at bruge et APV-system, at virksomheden sikrer at de overholder gældende lovgivning på området. Der er nemlig nogle helt konkrete lovmæssige regler, som en APV skal indeholde. Et fyldestgørende og opdateret APV-system sørger for at denne lovgivning bliver overholdt.

En af reglerne i den gældende lovgivning er, at arbejdspladsvurderingen skal være lettilgængelig og kunne tilgås af alle medarbejdere samt arbejdstilsynet. Ved at bruge et APV-system til formålet sikrer virksomheden at APV’en ikke bliver væk eller ender et sted, hvor medarbejderne eller arbejdstilsynet ikke kan tilgå den. I de fleste tilfælde vil den blive gemt direkte i systemet, hvorfra der jævnligt tages backup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *